Elvérzett első versenyén Tiger Woods

Másfél év kihagyás után azért elégedett volt teljesítményével. A következő állomás Dubaj lesz.

MTI
2017. 01. 30. 10:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 41 éves sztár a kaliforniai Torrey Pinesban, a 6,7 millió dollár összdíjazású Farmers Insurance Openen szerepelt. Az első napon rengeteg hibával játszott, s 76 ütéssel, az alapütésszámnál néggyel többel fejezte be a 18 lyukat. Pénteken már jóval kiegyensúlyozottabb volt, s 72 ütés után végzett, az úgynevezett cut-ot azonban „nem élte túl”, így a hétvégén már nem játszhatott.

„Ma már sokkal jobban ütöttem” – mondta a 14-szeres Major-győztes korábbi világelső, aki 2015 augusztusában indult legutóbb PGA-viadalon, majd hátsérülése miatt hosszú kihagyás várt rá. Tavaly decemberben, a Bahama-szigeteken egy meghívásos viadalon tudott ismét szerepelni, ahol hullámzó játékkal 15. lett a 18 fős mezőnyben.

A 79 PGA-tornán győztes Woods nem pihen első versenye után, ezen a héten már Dubajban lép pályára, majd február 16. és 19. között a Genesis Openen, egy héttel később pedig a floridai Palm Beach Gardensben, a Honda Classic-versenyen.

Torrey Pinesban a spanyol Jon Rahm diadalmaskodott, elképesztő hajrájának köszönhetően. A 22 éves újonc vasárnap az utolsó hat lyukon kétszer ütött eagle-t (az alapütésszámnál kettővel kevesebb ütés) és egyszer birdie-t (alapütésszámnál eggyel kevesebb), így végül három ütés előnnyel végzett az élen.

Rahm az első helyért 1,206 millió dollárt kapott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.