Fa Nándor továbbra is a nyolcadik

A Spirit of Hungary jó szélben, nagy tempóban halad.

MTI
2017. 01. 30. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A verseny honlapja szerint a Spirit of Hungary jó szélben, nagy tempóban halad. Fa az elmúlt 24 órában 330 mérföldet tett meg, ezzel a még versenyben lévők között a leggyorsabb volt.

Az előtte hajózó Louis Burtonnek kevesebb mint 1000 mérföldje van a Les Sables-d’Olonne-i célig, és várhatóan szerdán befuthat, Fa Nándor – aki az elméleti versenytáv 90 százalékát teljesítette már – tőle 1400 mérfölddel van elmaradva.

Fa a harmadik Vendée Globe-ján versenyez, a feladat egyedül egy 60 lábas (18 méteres) hajóval, kikötés és külső segítség nélkül körbehajózni a földet. Az 1992–93-as menet során a legjobb nem franciaként ötödik helyen ért célba 128 nap után.

Az idei versenyen Armel Le Cléac’h rekordidővel nyert: az új csúcs 74 nap 3 óra 35 perc 46 másodperc.

A mezőnyt eredetileg 29 hajó alkotta, 11 azonban már feladta a viadalt. Hatan célba értek, és még 12-en hajóznak, már valamennyien az Atlanti-óceánon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.