Február elején célba érhet Fa Nándor

Az elméleti versenytáv 85 százalékát már teljesítette.

MTI
2017. 01. 23. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Spirit of Hungary csapata hétfői tájékoztatásában úgy fogalmaz: óvatos kalkulációk szerint február 3-a és 5-e között” érkezhet meg a magyar hajós a franciaországi Les Sables-d’Olonne kikötőjébe.

A versenyző az elméleti táv 85 százalékát teljesítette, kiegyensúlyozottan a nyolcadik helyen vitorlázik a hazai építésű és fejlesztésű Spirit of Hungaryvel, 3590 mérföldre a céltól. Szombaton keresztezte saját útvonalát, így már ötödször kerülte meg a Földet. A mezőnyt eredetileg huszonkilenc hajó alkotta, de már csak tizennyolc van versenyben.

Fa Nándor a harmadik Vendée Globe-ján versenyez, a feladat egyedül egy 60 lábas, azaz 18 méteres hajóval kikötés és külső segítség nélkül körbehajózni a Földet. Az 1992–93-as menet során a legjobb nem franciaként ötödik helyen ért célba, 128 nap után.

Az idei versenyen Armel Le Cléac’h rekordidővel nyert: az új csúcs 74 nap 3 óra 35 perc 46 másodperc.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.