Floorball-játékos az áldozatok között

A Szinyei Merse Pál Gimnázium egyik tanára aktívan játszott, nem ő az egyetlen sportoló, aki meghalt.

G.B.
2017. 01. 23. 11:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veronai busztragédia újabb és újabb áldozatairól derül ki, hogy magasabb szinten sportoltak. Néhány órával ezelőtt a Magyar Floorball Szövetség helyezett el egy megemlékező szöveget Facebook-oldalán, a következőket írva:

„Mély fájdalommal értesültünk arról, hogy a Szinyei Merse Pál Gimnázium csoportját érintő tragédiában életét vesztette Antal Köz Béla, korábbi floorball-játékos, az iskola történelem szakos tanára. Szemtanúk beszámolói szerint a tanár úr több alkalommal is visszatért a buszhoz, hogy segítsen a sérülteken. Emlékét megőrizzük. Hétvégi rendezvényünkön minden korcsoport mérkőzései előtt egyperces néma gyászszünettel emlékeztünk meg a baleset áldozatairól. Nyugodjanak békében!”

A Dunakeszi Kinizsi Futsal csapata szintén Facebook-oldalán adta hírül még szombaton, hogy a buszon utazott, és életét vesztette a klub U15-ös utánpótlás-játékosa, Simonffy Botond.

Szintén a halálos áldozatok között van a 30 éves Vígh Balázs, a Ferencváros és az UTE korábbi jégkorongjátékosa, aki édesapját, az iskola tanárát, illetve húgát kísérte a sítáborba. Víghnek összesen 97 meccse volt a magyar élvonalban, tavaly még a szerb bajnokságban induló Tisza Volánban lépett jégre, írja a Jégkorongblog.

A baleset helyszínen járt pszichológussal is beszélgetett lapunk, erről itt olvashatnak. További anyagainkat a tragédia kapcsán itt találják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.