Formula 1: ügyvezető igazgató lett Ross Brawn

Ecclestone hétfőn közölte, hogy leváltották, így Chase Carey az első számú vezető.

MTI
2017. 01. 24. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnoki sorozat többségi tulajdonosává vált Liberty Media hétfőn késő este jelentette be, hogy Brawn egyike lesz a sorozat két új ügyvezetőjének. Ők a második számú emberek, közvetlenül a vezérigazgató, Chase Carey alatt.

„Szinte példátlan lehetőségünk van arra, hogy együtt dolgozzunk a csapatokkal és a támogatókkal azért, hogy számukra és természetesen a rajongók számára jobb Formula 1-et teremtsünk” – lelkendezett kinevezését követően Brawn.

Hétfőn délután a nyolcvanhat Bernie Ecclestone bejelentette, hogy leváltották, így már nem ő a vb-sorozat első számú vezetője, hanem Carey.

Ecclestone negyven évig irányította a Formula 1-et, és sokáig úgy tűnt, a tulajdonosváltás után is maradhat majd vezérigazgató, de végül a Liberty Media megköszönte eddigi munkáját.

A múlt héten a cég részvényesei és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) is jóváhagyta, hogy az amerikai Liberty Media legyen az F1 többségi tulajdonosa. Az amerikai sport-, média- és szórakoztatóipari vállalkozás, amely a jövőben a Formula One Group nevet fogja viselni, mintegy 8,5 milliárd dollárért vásárolja fel a világbajnokságot működtető CVC Capital Partnerstől a szükséges részvényeket. Jelenleg 19,1 százalékos a részesedése, ez március végére, az új szezon kezdetére 35,3 százalékosra nő, ezzel átveheti az irányítást.

A megállapodást az európai trösztellenes hatóságnak még jóvá kell hagynia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.