Horvát stadiont épít Mészáros Lőrinc és Orbán?

Eszéken épülne fel a horvát nemzeti csapat új stadionja. Mészáros Lőrinc a többségi tulajdonos.

MNO
2017. 01. 06. 17:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NK Osijek azon dolgozik, hogy Eszéken épüljön fel a horvát nemzeti csapat új stadionja – írja a Jutarnji.hr-re hivatkozva a Csakfoci.hu. Az eszéki labdarúgócsapatnak Mészáros Lőrinc a többségi tulajdonosa, a másik tulajdonos és az egyesület elnöke pedig az az Ivan Mestrovic, aki hosszan beszélt a nagyra törő tervekről. Ezekről már Davor Suker, a Horvát Labdarúgó-szövetség elnöke és az UEFA első embere, Aleksander Ceferin is értesült.

– Ez lesz az első nagy és modern stadion a háború óta. 12 ezer fős stadiont tervezünk, de ha létrejön a megállapodás a futballszövetséggel és a kormánnyal, akkor 25-30 ezres létesítmény is lehet. Leginkább a Ferencváros stadionjához, a Groupama Arénához lehetne majd hasonlítani.

Az eszéki klub a költségek felét, sőt esetleg kétharmadát is állná, ha létrejön az egyezség.

– Orbán Viktor kormánya anyagilag is minden évben támogatja a sport- és a kulturális szervezeteket azokon a területeken, ahol magyarok élnek. Ennek keretén belül 3,3 millió eurót ad az NK Osijek futballiskolájának – mondta Ivan Mestrovic.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.