Kikerült a keretből Nagy László

A csapatkapitány bokája az első csoportmérkőzésén rándult meg.

MTI
2017. 01. 16. 9:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Laci sérülése miatt döntöttünk a csere mellett, Gulyás Peti már Chile ellen pályára léphet” – idézi Javier Sabaté szövetségi kapitányt a magyar szövetség (MKSZ) közleménye.

Nagy László bokája pénteken, a magyar együttes első csoportmérkőzésének első félidejében rándult meg, azóta nem is tudott edzeni, illetve játszani.

Gulyás Péter eddig is a csapattal együtt készült, de Iváncsik Gergőhöz hasonlóan nem volt tagja a 16 fős szűk keretnek. A Telekom Veszprém balkezes kézilabdázója korábban klubjában a jobbszélső mellett a jobbátlövő posztján is szerepelt.

A világbajnokság során összesen két cserére van lehetőség a korábban leadott 28 fős kereten belül, és egy kikerült játékost akár vissza is lehet cserélni, tehát a hétfői döntés nem jelenti azt, hogy Nagy László számára véget ért a franciaországi torna.

A csapat egyik kapusa, Mikler Roland hétfőn délelőtt ismét csatlakozott a társaihoz. A játékosnak vasárnap kora reggel – nem részletezett – családi okok miatt kellett hazautaznia Magyarországra.

A magyar válogatott pénteken az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől 27-23-ra, szombaton az Európa-bajnoki harmadik horvátoktól 31-28-ra kapott ki. A Chile elleni mérkőzés hétfőn 17.45-kor kezdődik a C csoport küzdelmeinek otthont adó roueni Kindarenában.

A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut tovább a nyolcaddöntőbe, az ötödik és a hatodik az alsóházban, az Elnök Kupáért folytathatja szereplését. A magyar együttes szerdán Szaúd-Arábia, pénteken pedig Fehéroroszország együttesével találkozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.