Lemosták a franciák a brazilokat

A kézi-vb nyitómeccse az áldozati bárány szerepét tartogatta a dél-amerikaiak számára.

G.B.
2017. 01. 12. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 25. férfikézilabda-világbajnokság nyitómeccse előtt sem volt kérdéses, hogy a házigazdák a mérkőzés esélyesei. Didier Dinart legénysége az első pillanattól kezdve száz százalékon pörgött, a veterán kapus, Thierry Omeyer szédületes formában védett, végül 67 százalékos védési hatékonysággal adta át a helyét Gérardnak, akit utóbb a meccs emberének választottak. Ilyen kapusteljesítményekkel nem csoda, ha már a félidőben tíz góllal vezettek a franciák (17-7).

Csak a különbség nagysága volt a kérdésese a második félidőben az Accor Hotels Arénában. A brazilok mindent megpróbáltak, lehozták a kapust is támadásban, ennek üres kapus gól lett a vége. Hazai oldalon Porte (hat gól) volt a legeredményesebb, míg odaát Toledo vitte a prímet öt góllal.

A franciák erődemonstrációval kezdték a vébét az A csoportban.

Franciaország–Brazília 31-16 (17-7)
Párizs, Accor Hotels Aréna
Legjobb gólszerzők: Porte (6) ; Toledo (5)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.