Leváltották az úszók szövetségi kapitányát

Hargitay András visszahívására a MÚSZ új elnöke tett javaslatot. Helyét dr. Sós Csaba veszi át.

MNO
2017. 01. 25. 14:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Úszószövetség szerdai elnökségi ülésén egy tartózkodás mellett egyhangúlag döntött arról, hogy leváltja Hargitay Andrást az úszók szövetségi kapitányi posztjáról.

Ugyanakkor Bienerth Gusztáv, a MÚSZ január 8-án megválasztott, új elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: az átalakítás értelmében a mindenkori edzőbizottság vezetője – aki jelenleg Sós Csaba – látja majd el a kapitányi feladatokat. A jövőben az edzőbizottság hozza meg azokat a döntéseket, amelyeknek eddig egy-egy felelősük volt.

Hargitay visszahívására Bienerth tett javaslatot. Az utánpótlás-válogatottnál Petrov Iván, a nyílt vízi szakágban pedig Gellért Gábor megbízatása is megszűnik. 

Hargitayt még a korábbi elnök, Gyárfás Tamás nevezte ki, de az is igaz, hogy dr. Sós Csaba is évek óta a szövetség szakmai alelnöki tisztét tölti be, és rendre Gyárfás oldalán ült az elnökségi üléseken.

Míg Hargitaynak több vitája támadt az úszókkal – a Gyurta testvérekkel, Hosszú Katinkával és férjével, egyben edzőjével, Shane Tusuppal –, addig dr. Sóst egyöntetűen elfogadják az úszók és az edzők is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.