Még nem utálják, de már nem szeretik a kapitányt

Csötönyit sokat támadták Kubáért, Balzsay inkább Mátraházára vitte a bokszolókat.

AA
2017. 01. 19. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Januárban eddig a jó meleg Kubába mentek bokszolóink, de minthogy Csötönyi Sándor szövetségi elnököt sokan amúgy is melegebb éghajlatra küldenék, idén inkább jöhetett a jó hideg Mátraháza. Az ősszel kinevezett új szövetségi kapitány, Balzsay Károly az edzőtáborról az M4sport.hu oldalon nyilatkozott

Az elnök úr is azt mondta, hogy sok támadás éri a szövetséget a kubai edzőtáborok miatt

– mondta korábbi profi világbajnokunk, aki szerint tökéletes helyszín Mátraháza. Mint hozzátette: „Más időpontban egy felkészítő jellegű kubai út jó lehet, amikor bokszolnak is a srácok, de alapozáshoz a legjobb helyen vagyunk. Majd áprilisra is tervezünk egy hasonlót, akkor Zakopanéba megyünk, együttműködve a lengyelekkel.”

A súlyos betegségéből látványos gyorsan felépülő, kiváló humorral megáldott Balzsay Károly bőven megtanulhatta az elmúlt években, mi a küzdelem. Igyekszik minél intelligensebben foglalkozni az ökölvívókkal, elmagyarázva nekik mindent. Edző édesapjától is ezt tanulta. 

„Egy átlagos szituációban simán lefutnak nyolc-tíz kilométert.

Itt hetven-nyolcvan percen keresztül a mínuszokkal is meg kell küzdeni, a szél is elég erős, így bőven kapnak kiképzést.

A harctérhez hozzá kell szokniuk, mert a ring is az. Az edzőtáborban saját magukkal kell megharcolni, a gondolatok elől sincs hova menekülni. Ha többször megtapasztalják, hogy le tudják győzni saját magukat, az önbizalmat ad nekik” – nyilatkozta. 

Balzsay Károlyt a kemény munka hatására, legalábbis elmondása szerint, kevésbé kezdik kedvelni, mint kellő emberismerettel mondta, „most jönnek azok a napok, amikor rájönnek, hogy még sok van hátra, és még mindig iszonyú kemény terhelést kapnak.

Ha nem is utálatot látok, de a népszerűségi indexem már nagyot zuhant.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.