Megnyílt az első korcsolyapálya a Balatonon

Siófokon 200×400 méteres pályát alakítottak ki a sportág szerelmeseinek.

G.B.
2017. 01. 11. 12:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megnyílt a Balaton első hivatalos jégpályája a siófoki Ezüstparton. A siófoki fürdőegylet közleményében azt írja, az Arany János utca végénél lévő, 200×400 méteres pályán a biztonságos, 15 centimétert meghaladó jégvastagságnak köszönhetően bárki kipróbálhatja ezt a sportágat. Az üzemeltetető önkormányzatnak köszönhetően a jeget rendszeresen takarítják, lehet jégkorongozni, ingyenesen fakutyát kölcsönözni, és illemhely is rendelkezésre áll. A hétvégére valószínűleg büfé is nyílik a parton.

Azt viszont nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a repedezett és bizonytalan vastagságú jégen korcsolyázni még mindig életveszélyes és tilos, ezért jelzik: csakis a kijelölt és ellenőrzött szakaszokon merészkedjen rá bárki a jégre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.