Miklós Edit: célkeresztben a vb-érem

Sízőnk a lesiklás mellett a szuperóriás-műlesiklással is kezd megbarátkozni.

Páll Norbert
2017. 01. 05. 20:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olimpiai 7. alpesisízőnk, Miklós Edit a 2016–2017-es idény elején nem kisebb tervvel vágott a következő kétéves időszaknak, mint megnyerni a phjongcshangi olimpiát. A karácsony előtti időszakban számára viszonylag kevés versenyt rendeztek, de alig egy hónap alatt így is összehozott 131 egységet a lesikló-világkupa pontversenyében, ezzel 5. helyen áll a szakág pontszerzői között. Azért a csíkszeredai síző az évkezdet előtt szakított némi időt a pihenésre.

– Kilátogattam a testvéremhez Angliába az ünnepek alatt, de nem hanyagolhatom az edzéseket. Január 2-ig nem léptem hóra, szárazedzéseim voltak – ecsetelte felkészülését, amit ma már jegyzett szakemberek irányítanak. Első számú edzője a svájci Stefan Abplanalp, akit osztrák–szlovén–magyar edzőgárda segít. – A bővebb stábnak hála alaposan javultak a körülményeim, valódi profi csapat lettünk, más nemzet legjobbjai is szívesen csatlakoznak hozzánk. A nyár folyamán Viktoria Rebensburg (a 2010-es torinói olimpia óriás-műlesikló bajnoka – a szerk.) is dolgozott velünk.

Miklós Edit a lesiklás mellett a szuperóriás-műlesiklással is kezd megbarátkozni; lapunknak elmondta, kifejezett célja, hogy ebben a versenyszámban is ott lehessen a világkupadöntőben. Hozzátette, fő számában nem egy-egy futamra tartogatja erejét. – Jelenlegi állapotomban lesiklásban bármelyik helyszínen elérhetőnek tűnhet a legjobb három közé kerülés.

Ezt a célt az idei St. Moritz-i világbajnokságon sem adja alább, ráadásul két éve itt nyerte első vk-bronzát. Legközelebb az ausztriai Zauchenseeben bizonyíthat január második hétvégéjén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.