Miklós Edit ott lesz a jövő évi téli olimpián

Világhírű trénere nagyon megijedt, de úgy látja, a versenyző 100 százalékos lesz Pjongcsangra.

AA
2017. 01. 16. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a jövő évi téli olimpia magyar éremvárományasai közül Liu Shaolin Sándort és testvérét ünnepeljük az Európa-bajnokság érmei után, Miklós Editért aggódhatunk. A lesiklás csíkszeredai származású klasszisa hétvégén az ausztriai világkupafutam előtti edzésen bukott és szenvedett súlyos térdsérülést, műtéttel járó keresztszalag-szakadást. 

Miklós Edit mindkét térdét megoperálták vasárnap este, a műtétet követően már állapotához képest derűsen nyilatkozott: „Jól érzem magam, örülök, hogy túl vagyok a műtéten.” A 28 éves síző hozzátette, hogy az operációt végző orvossal hétfőn délután tud majd beszélni, s akkor tudja majd meg pontosan, milyen beavatkozásokra volt szükség.

„Ami biztos, a jobb térdemben részleges keresztszalag-szakadás volt, de nem kellett pótolni, meg tudták oldani műtéttel. A térdkalácson még nem tudom, milyen beavatkozást végeztek el, de ott is roncsolódás volt. A meniscust visszavarrták szintén a jobb térdemben. A balban az elülső keresztszalag elszakadt, és pótolni kellett, a meniscus abban is meg volt sérülve, plusz az oldalsó szalag” – Miklós Edit mindezt a gyógytornászától tudta meg, azaz nem ez a hivatalos diagnózis.

A magyar versenyző már az idei világbajnokságon is szeretett volna érmet nyerni a korábbi világkupasikerek után, jövőre pedig az aranyat célozta meg a pjongcsangi téli játékokon. Előbbi céljáról nyilvánvalóan le kellett mondania, utóbbiról viszont edzője szavai alapján nem kell. Világhírű trénere, a korábban az olimpiai bajnok Lindsey Vonn-nal is foglalkozó svájci Stefan Abplanalp az NSO-nak elmondta, biztos benne, hogy Miklós Edit százszázalékosan felépül majd az olimpiára. A szakember bevallotta: 

„Nagyon megijedtem, és azonnal odarohantam Edithez megnézni, hogy van.”

Hozzátette, „az ilyen pillanatokban nehéz megtalálni a megfelelő szavakat. Nyilván biztatni és bátorítani kellett, de annak ellenére, hogy nehéz megérteni, miért történnek hasonló balesetek”. Szerinte

Edit erős lány, izmosak a lábai, ami már jó kiindulási alap ahhoz, hogy gyorsabban felépüljön.

 

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.