Monte-Carlo-rali: belehalt sérüléseibe az elütött néző

A baleset miatt az első szakaszt törölték, Hayden Paddon visszalépett a versenytől.

MNO
2017. 01. 20. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belehalt sérüléseibe az a néző, akit elütött egy versenyző a Monte-Carlo-rali szezonnyitóján, a csütörtöki gyorsasági szakaszon. A tragédia miatt az első szakaszt törölték – írja a Reuters.

Az új-zélandi versenyző, Hayden Paddon egy sziklafal előtt szenvedett balesetet: járművével a jeges úton kicsúszott és felborult, eközben pedig elsodort egy férfit. A pilóta és a navigátor, John Kennard nem sérült meg, ám a Hyundai Motorsport később kiadott egy nyilatkozatot, melyben arról tájékoztattak, hogy a néző életét vesztette. Hozzátették: nagyon elszomorította őket a tragikus eset, és segíteni fogják a szervezőket, valamint a hatóságokat a baleset részleteinek felderítése érdekében.

Hayden Paddon is részvétet nyilvánított. Facebook-oldalán azt írta, gondolatban az elhunyt férfi családjával és barátaival van. „Nehéz ebben a pillanatban ennél többet mondani”, a történtek mindenkit sokkoltak – fűzte hozzá. Paddon visszalépett a versenytől.

A történtekről felvétel is készült, ennek megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.