Nadal három játszmában verte Raonicot

Australian Open: Rafael Nadal szettet sem veszített, három 30 év feletti férfi játékos került a négy közé.

MNO
2017. 01. 25. 11:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt világelső spanyol sztár magabiztosan, alig rontva hozta az első szettet, majd a másodikban hat játszmalabdát hárított tavalyi wimbledoni döntős riválisa, Milos Raonic ellen, akinek remekül kezelte 220 kilométer/óra feletti adogatásait is. A fontos pillanatokban bizonytalankodó, montenegrói származású Raonic a harmadik felvonásban 4:4-nél elbukta a szerváját, ami végül sorsdöntőnek bizonyult.

Ellenfele az elődöntőben a bolgár Grigor Dimitrov lesz pénteken, aki három szettben verte a belga David Goffint, és 2014-es wimbledoni menetelése után bejutott második GS-elődöntőjébe.

Az Australian Openen az idén Nadal, a 35 éves Roger Federer és a 31 esztendős Stan Wawrinka személyében három 30 év feletti férfi játékos került a négy közé, erre az 1968-as Roland Garros óta nem akadt példa.

A hölgyek között a negyeddöntőben a hatszoros bajnok Serena Williams könnyedén verte a brit Johanna Kontát. Williams a négy között a 34 éves Mirjana Lucic-Baronival találkozik, akivel legutóbb 1998-ban (!) csapott össze. A horvát játékos eddigi egyetlen Grand Slam-elődöntőjét 1999-ben vívta Wimbledonban Steffi Graf ellen. 

A világranglistán 79. Lucic-Baroni és a három hete Brisbane-ben tornagyőztes cseh Karolina Pliskova szerdán összesen 14-szer vesztették el adogatásukat a fordulatos negyeddöntőben.

 

Férfiak:

Dimitrov (bolgár, 15.)–Goffin (belga, 11.) 6:3, 6:2, 6:4

Nadal (spanyol, 9.)–Raonic (kanadai, 3.) 6:4, 7:6 (9-7), 6:4

Az elődöntőben: Wawrinka (svájci, 4.)–Federer (svájci, 17.), Nadal–Dimitrov

 

Nők:

S. Williams (amerikai, 2.)–Konta (brit, 9.) 6:2, 6:3

Lucic-Baroni (horvát) –Ka. Pliskova (cseh, 5.) 6:4, 3:6, 6:4

Az elődöntőben:

S. Williams–Lucic-Baroni, V. Williams (amerikai, 13.)–Vandeweghe (amerikai)

    

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.