Nagy László: Legyünk mi az első németverők!

A vb elején, pénteken is győzelemre játszik már a csapat, pedig a másnap sem lesz könnyebb.

Arday Attila
2017. 01. 11. 13:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási érdeklődés mellett tartott sajtótájékoztatót férfikézilabda-válogatottunk a franciaországi világbajnokság előtt, amely a mieink számára pénteken, a németek ellen kezdődik. Marosi László, a szövetség férfiszakágért felelős szakmai alenöke elmondta: „Olimpiai ciklusban gondolkozunk, a fő cél a 2020-as olimpiára való kijutás, az Eb, vb egy-egy részállomás. Nagyon jól sikerült a rövid felkészülés.

Ezen a vb-n már láthatunk fiatalokat, akik bizonyították, hogy helyük van a csapatban, sokszor fontos feladatokat kaptak.

Elvárás a csoportkörből a továbbjutás, de ez sem megy magától, minden mérkőzés nagyon nehéz lesz, akár Chile, akár Szaúd-Arábia az ellenfél. A tizenhat között akár vb-címért küzdő csapatot is kaphatunk, Dániával az élen.”

Xavier Sabaté, a január végéig kinevezett szövetségi kapitány hozzátette: „Sok időnk nem volt, de jó csapat lettünk szerintem, fiatalok és rutinosok együtt, ez jól működik. Van önbizalma a csapatnak, én is bízom benne. Minden mérkőzés nagyon nehéz lesz. Számomra a cél nagyon világos, meccsről meccsre megyünk. Legyünk a tizenhat között, és utána meglátjuk. A földön kell járni, reálisan nézni a dolgokat, látni azt, hol volt a csapat egy évvel ezelőtt.”

Nagy László így értékelte a helyzetet: „Jó a hangulat a keretben, és jó volt a játék képe. A szlovák és a cseh csapat nem a világválogatott, de az önbizalomnak jót tett, hogy velük játszottunk decemberben. Van még mit javítani.

A múlt heti dán tornán a három meccsen kívül az utazás volt a legfárasztóbb, a legfontosabb pedig, hogy senki sem sérült meg.

Nagyon várjuk a vb-rajtot.”

A szintén balkezes Harsányi Gergely szerint önbizalomra, de nem elbizakodottságra ad okot a felkészülés. „Elvégeztük a feladatokat feszített tempóban. Rengeteg taktikai elemet gyakoroltunk, amelyet a vb-n meg akarunk mutatni.”

Portálunk kérésére Xavier Sabaté és Nagy László az első két, nagyon nehéz meccsről külön is beszélt. A pénteki, németek elleni csatát ugyanis másnap a horvátok elleni követi.

„Nagyon nehéz lesz, a németek és a horvátok is favoritok, de nincs nyomás rajtunk. A cél világos számomra, jobban és jobban kézilabdázni. Harcolni fog a csapat, nyerni akarunk, a győzelem mindig a legfontosabb. De okosan mindent, mert nem csak egy meccs van a csoportban, hanem öt.

Nem szabad idegesnek lenni, ha kikapunk, és nem szabad bulizni, ha nyerünk az elején”

– hangsúlyozta a kapitány.

###HIRDETES2###

Mint Nagy László fogalmazott: „Jó lenne meglepetést szerezni az elején, győzelemre fogunk játszani, nem fogunk pihenni, tartalékolni. Ha tudjuk, megragadjuk az alkalmat.

Mindenki a jelenlegi Európa-bajnok németeket akarja legyőzni, legyünk mi az elsők, akiknek ez sikerül a vb-n!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.