Nem utaznak magyar sportolók Törökországba

Visszavonták a részvételi és a nevezési kérelmeket.

MTI
2017. 01. 18. 14:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szerdai közleménye szerint mivel az EYOF-on kiskorú, 14–18 esztendős sportolók versenyeznek, részvételükhöz törvényes képviselőik beleegyezése, írásos nyilatkozata szükséges. Az érintett szövetségek ennek megfelelően bekérték a sportolók törvényes képviselőinek (szüleinek) írásbeli nyilatkozatát, akik azonban a gyerekek biztonsága érdekében nem járultak hozzá a törökországi versenyzéshez.

A szövetségek ezt követően elnökségi határozatba foglalt döntésükkel visszavonták részvételi és nevezési kérelmüket. Erről tájékoztatták a MOB-ot, amely a szövetségekkel egyeztetve teljeskörűen értékelte a helyzetet, és ennek eredményeképpen az 1991 óta megrendezett EYOF-versenyek történetében először nem tud sportolót nevezni a játékokra – áll a közleményben.

A 2017-es fesztivált eredetileg Szarajevó rendezte volna meg, de visszalépett, így a rendezés jogát a 2011-es Universiadénak is otthont adó török város kapta. A téli EYOF programjában kilenc sportág szerepel: alpesi sí, biatlon, sífutás, síugrás, snowboard, curling, jégkorong, műkorcsolya és rövid pályás gyorskorcsolya.

Törökországban az elmúlt hónapokban több terrorcselekményt hajtottak végre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.