Ötgólos, kissé nyögvenyelős siker Chile ellen

A lesérült Nagy László nélkül, üres kapura is mellélőve, de megvan az első siker a világbajnokságon.

R.B.
2017. 01. 16. 19:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nagy László helyére becserélt Gulyás Péterrel és családi ok miatt hazautazó, de visszatérő Mikler Rolanddal két papírforma-verség után hétfőn Chilével szemben már győzelemmel kalkulálhatott a világbajnokságon szereplő válogatottunk.

A két csapat történetének első mérkőzésén a kapuban Fazekas Nándor kezdett, akinek tizennégyszer kellett maga után nyúlnia az első félidőben. Bár megfogott nyolc lövést, a védekezést nem lehetett dicsérni, s a támadásokat sem nagyon: a bekapott tizennégy mellé lőttünk tizenhét gólt, de a 21. és a 24. perc között sorjában előbb Balogh lövése oldalra pattant a kapufáról, Bánhidi próbálkozása kapu fölé ment, majd Bodóé mellé – utóbbi a félpályán túlról, de üres kapura.

Gulyás a második félidőben debütált – mutatva azt is, hogy becserélését az eddig egy szem jobbszélső, Harsányi Gergely tehermentesítése is indokolta –, s ekkor már Mikler volt a kapuban. Leginkább Lékai Máté gólja – összesen ötöt szerzett – és passzai segítették támadásainkat, de két-három gólos vezetésről egészen az 51. percig nem tudtunk ellépni. Aztán négyről az ötre is sikerült az utolsó előtti percben, ám ötről a hatra nem jutottunk, ami azért jelzi: a 34-29-es győzelemmel zárult mérkőzésnek csak a legvégére tudtunk megnyugodni.

A beállós, Bánhidi Bence így értékelt: „A helyzeteket nem használtuk ki úgy, ahogy lehetett volna, a védekezésünknek mindenképpen fel kell javulnia a következő mérkőzésekre” – mondta egyebek között a meccset közvetítő Sport1-nek.

Eredmény, C csoport, 3. forduló:
Magyarország–Chile 34-29 (17-14)
lövések/gólok: 51/34 (67%), illetve 52/29 (56%)
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 4/3
kiállítások: 10, illetve 2 perc

Magyarország: Fazekas – Harsányi 1, Balogh Zs. 1, Bánhidi 4, Császár 4, Dzsamáli 7, Juhász Á. 5. Cserék: Mikler (kapus), Szöllősi, Schuch, Ligetvári 1, Gulyás 2, Zubai, Ancsin 3, Bodó 1, Lékai 5

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.