Sabaté: A beálló posztján leptük meg a dánokat

A férfi-kézilabdaválogatott kapitánya nem azt küldte pályára, akivel számoltak. Nagy Lászlót is dicsérte.

R.B.
2017. 01. 23. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Zubai Szabolccsal és Szöllősi Szabolccsal – válaszolta két beállósunk nevét említve a férfi-kézilabdaválogatott szövetségi kapitánya, Xavi Sabaté a Nemzeti Sportnak arra a kérdésre, mivel leptük meg a dánokat. – Velük nem, inkább Bánhidi Bencével számoltak. Ő talán tíz percet játszott, pedig szerintem ellene készültek.”

Dánia vasárnapi legyőzése révén kedden az elődöntőért játszik csapatunk. A kapitány szigorú: „Nincs pihenő. Máris hozzálátunk a felkészüléshez” – mondta még a mérkőzést követően.

Dicséretből sem volt hiány: „Ha a dánok elleni mérkőzésen kikaptunk volna, akkor is azt mondanám, büszke vagyok a csapatra. Minden egyes játékos kitette a szívét a pályára, mindenkit csak dicsérni tudok. Akár egyesével fel is sorolhatnám és dicsérhetném Baloghot, Miklert, Lékait, Császárt és a többieket, mert megérdemlik.”

A csapatba visszacserélt Nagy Lászlót is kiemelte: „Ő nálam a világ legjobbja. Persze hogy nagyot lendített a csapaton, minden tekintetben.” Csapatkapitányunk és további játékosok nyilatkozatát, valamint a vasárnapi mérkőzést teljes egészében itt tekintheti meg.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.