Serena Williams 23. Grand Slam-trófeáját nyerte

A teniszező két szettben legyőzte nővérét, Venust az ausztrál nyílt teniszbajnokság szombati döntőjében.

MTI
2017. 01. 28. 16:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 35 éves amerikai sztár 1 óra 22 perc alatt verte egy évvel idősebb testvérét – aki 1994 óta a legidősebb GS-döntős volt –, és 17/11-re javította mérlegét nővére ellen.

Serena Williams az örökrangsorban megelőzte a 22 GS-serleggel visszavonult német Steffi Grafot, és már csak az ausztrál Margaret Smith Court van előtte 24 diadallal.

A hetedik melbourne-i trófeáját megszerző bajnok sikerével hétfőn ismét a WTA-rangsor élére áll, 22 hét után letaszítva a német Angelique Kerbert.

Eredmény:

S. Williams (amerikai, 2.)-V. Williams (amerikai, 13.) 6:4, 6:4

A 2003-as melbourne-i döntő „újrajátszásában” ismét a két Williams csapott össze, akiknek GS-döntős történelmében 6/2-re Serena vezetett. A párosban 14-szeres Grand Slam-bajnok nővérek először az 1998-as Australian Open második fordulójában találkoztak a felnőtt mezőnyben, legutóbb pedig a 2015-ös US Open negyeddöntőjében néztek farkasszemet.

A 15. GS-döntőjét vívó Venus lett az akkor 37 esztendős csehszlovák-amerikai Martina Navratilova 1994-es wimbledoni fellépése óta a legidősebb GS-finalista, korábban hét Grand Slamet nyert egyesben, legutóbb 2008-ban Wimbledonban. Venus a sportág történetében példátlan módon 14 év után szerepelt ismét az ausztráliai végjátékban. Ő idén egy szettet vesztett Melbourne-ben, 29. GS-döntőjében szereplő húga viszont egyet sem.

A jelenlegi erőviszonyoknak megfelelően az első, 41 perces szett Serena fölényét hozta, a fáradtabban mozgó Venus többször is rontott fontos helyzetekben. A második felvonásban kiegyenlítettebb lett a csata, bár mindketten rendkívül idegesen játszottak, és időnként egymás hibáiból éltek. Serena 3:3-nál elvette nővére szervagémjét, 5:4-nél a bajnoki címért adogatott, és a meccset végül egy rontott Venus-fonák zárta le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.