Újabb 2,1 milliárdot költenek a vizes vb-re

Egy gyalogos sétány kerül ennyibe a Margit híd és a Dráva utca között.

MNO
2017. 01. 18. 16:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább emelkednek a vizes vb költségei. Az Átlátszó beszámolója szerint már eddig is nagyjából 100 milliárd forintot költöttek a sporteseményre. Decemberben a Dagály átépítésének összege növekedett 5 milliárddal, néhány napja pedig a 444.hu jóvoltából kapott nyilvánosságot, hogy a margitszigeti útfelújításokhoz is 1 milliárd forintra van szükség. Az EU-s közbeszerzési értesítő január 18-i számából most kiderült, hogy ezen túl a pesti rakpart északi irányba való rendezése, a Margit híd és a Dráva utca közötti gyalogos sétány kialakítása miatt további nettó 2,15 milliárdot kell költenie a Fővárosi Önkormányzatnak a vizes vb miatt. A budapesti önkormányzat ugyan a munkálatok végösszegét korábban 1,96 milliárdra becsülte, ám a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzésen győztes kivitelező, a Penta Általános Építőipari Kft. 2,15 milliárd forintért végzi el a munkát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.