Usain Bolt és Elaine Thompson lett az év atlétája

A versenyzők tavalyi, egyéni számokban elért eredményeit vették figyelembe.

MTI
2017. 01. 04. 12:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakági lebontásban a legjobb magyar az olimpiai bronz-, fedett pályás világbajnoki és szabadtéri Európa-bajnoki ezüstérmes Márton Anita volt, aki női súlylökésben a negyedik lett, míg az Európa-bajnoki ezüstérmes Baji Balázs a nyolcadik helyen végzett a férfi 110 m gátasok között.

A férfiak összesített listáján az idén visszavonuló, Rióban a 100 és 200 mellett 4x100-on is győztes Bolt mögött a 400 méteren a játékokon világcsúccsal győztes dél-afrikai Wayde van Niekerk lett a második, a 110 gát olimpiai bajnoka, a jamaicai Omar McLeod pedig a harmadik.

A nőknél Thompsont – mindössze egy ponttal lemaradva – az etióp Almaz Ayana, a 10 000 méteren világrekorddal olimpiai bajnok etióp hosszútávfutó, illetve a bahreini színekben ötkarikás aranyérmet nyert akadályfutó, Ruth Jebet követi.

Az All-athletics.com a pontszámítás során a versenyzők tavalyi, egyéni számokban elért eredményeit vette figyelembe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.