Világcsúcsra készült, de már a rajtnál elbukott

Döbbenetes dráma: új világcsúcs helyett a rajtnál elesett, s fél távnál feladta a dubaji versenyt Bekele.

R.B.
2017. 01. 20. 12:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi Berlin-maratonon minden idők második legjobb eredményével (2.03,03 óra) győztes Bekele magabiztosan készült idei első versenyére, a Dubaj-maratonra. Rekordot ígért, ám szerencsétlenül járt a rajtnál:

Az első maratonját 2014-ben futó (2.05,04-gyel meg is nyerte Párizsban) Bekele ugyan felállt és folytatta, ám a 22. kilométernél sérült vádlija miatt kiállt.

„Sajnálom, hogy nem sikerült megmutatnom kiváló formámat. Egy váratlan bukás részese voltam a rajtnál Visszatérek” – írta egy közösségi oldalon.

Az élen haladók még fél távnál is a kenyai Dennis Kimetto világcsúcsrészidején belül voltak, a táv második felében azonban lassult a mezőny. Az etióp Tamirat Tola 2.04,10 órás pályacsúccsal győzött, a nőknél honfitársa, Worknesh Degefa 2.22,35 órával nyert.

Az aktuális világrekord 2.02,57 (Dennis Kimetto, 2014), Kenenisa Bekele az április 23-i London-maratonon újra nekiveselkedik majd, hogy megdöntse.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.