Vizes vb: Kormos Villő visszatérne a három méterre

Emellett új, látványos ugrásokkal készül szinkronbeli társával, Gondos Flórával.

MTI
2017. 01. 30. 8:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M4 Sport hétfői Sportreggeli adásában a háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes, négy olimpián szerepelt versenyző elmondta, hogy a budapesti vb beharangozó filmjében ő ugrik a Lánchíd tetejéről, ám valójában „csak” ott állt a híd tetején, ami már önmagában nagy élményt jelentett számára, de az ugrást a vágószobában illesztették a produkcióba.

„A világbajnokságon újra három méteren egyéniben szeretnék indulni, mint az első két olimpián. Már rég indultam ebben a számban, így a hétvégi válogató előtt nagyon izgultam. A válogató tapasztalatszerzésre jó volt, be tudtam lőni, hol tartok, mit kell kijavítani a következő válogatóig” – nyilatkozott Kormos Villő, aki nem titkolta, hogy a riói olimpián elért 27. helye nagy csalódás volt számára. A budapesti világbajnokság műugró medencéjét még csak képeken látta, és nagyon várja, hogy terepszemlét tarthasson a létesítményben, mert a műugrásban nagy szerepe van a fénynek, a lámpák elhelyezésének.

A világbajnokságra új, látványos ugrásokkal készülnek szinkronbeli társával, Gondos Flórával, és ezeket az ugrásokat egyénileg kell begyakorolniuk, hogy aztán együtt is meglegyen az összhang. Kormos Villő szerint a magyar versenyzők egyelőre nem esélyesek világbajnoki éremre, az a következő generáció valós álma lehet.

„A következő generációt már segíthetik azok a feltételek, amelyek nekünk még nem álltak rendelkezésre, például a speciális tornatermi eszközök, mint a száraz deszka” – mondta Kormos. Hozzátette, hogy Magyarországon jelenleg nagyon szűk a sportág mezőnye, mindössze nyolc-tíz sportoló alkotja a felnőttválogatottat, ugyanis csak a fővárosban lehet űzni ezt a sportot, illetve Szolnokon van még egy kis uszoda.

Kormos Villő elmondta, hogy a világbajnoki kvalifikáció egy hónappal a vb előtt zárul, addig felkészülési és nemzetközi versenyeken, illetve a nyílt országos bajnokságon lehet teljesíteni a meghatározott szintet. Az előírtak szerint legalább egy nemzetközi viadalon „hozni kell” a szintet, és a nyílt országos bajnokság után dől el, ki milyen számban indulhat a világbajnokságon. A júniusi kijevi Európa-bajnokságon pedig már a vb-n szereplő versenyzők képviselik a magyar színeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.