Vízilabda: Szolnokon megkezdődött a válogatott új korszaka

Igen hideg volt a víz a válogatott első összetartásán az alföldi városban, Märcz kapitány ébresztőt fújt.

MTI
2017. 01. 09. 9:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hideg víz sem jelentett akadályt a magyar férfivízilabda-válogatott első összetartásán, amelyre az új szövetségi kapitány, Märcz Tamás irányításával került sor Szolnokon.

A szakvezető az M4 Sport Sportreggeli című hétfői műsorában elmondta, az ünnepek után még nem tudták megfelelően visszamelegíteni a szolnoki uszoda vizét, amely ennek ellenére 10-15 perces bemelegítés után alkalmas volt az edzések megtartására.

„A célját elérte az összetartás, sőt többet is kaptam a vártnál. Sok csapatból jött a húsz játékos, többen nagyon régen vagy még soha nem vízilabdáztak együtt. Fontos volt, hogy engem és a stábomat is minél gyorsan megismerjék a februári Volvo-kupa előtt” – nyilatkozta a december 15-én megválasztott szövetségi kapitány az edzőtáborról, amely csütörtöktől vasárnapig tartott. Hozzátette, egyszerű taktikai helyzeteket, technikai részleteket gyakoroltak, amelyekben játékosai napról napra előreléptek, és a fizikai felkészültségükkel is elégedett.

A mostani keret tagjain kívül további öt-hat tapasztalt játékosra – például Varga Dánielre, Varga Dénesre, Hosnyánszky Norbertre és Hárai Balázsra – is számít a jövőben, ők már a februári Volvo-kupán is szerepelhetnek.

„Motivált játékosokat szeretnék, akarjanak jönni a válogatottba, és menni a világbajnokságra, érezzék benne a kihívást” – mondta a 2017-es magyarországi vizes vb kapcsán Märcz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.