Wawrinka beütötte magát az elődöntőbe

A francia Jo-Wilfried Tsongát győzte le. Akár Federerrel is keresztezhetik egymás útját.

MTI
2017. 01. 24. 8:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglista svájci negyedik helyezettje – aki 2014-ben megnyerte az Australian Opent – három szettben múlta felül kedden ellenfelét, és az elődöntőben akár honfitársával, a 17-szeres GS-bajnok Roger Federerrel is találkozhat, amennyiben az később legyőzi a német Mischa Zverevet.

A nőknél a negyeddöntőben búcsúzott Babos Tímea párostársa, az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova, akit a 36 éves Venus Williams vert meg két játszmában. A hétszeres GS-bajnok amerikai 14 év után került ismét a négy közé Melbourne-ben, és karrierje 21. GS-elődöntőjére készülhet. Egyben ő a legidősebb játékos, a profik 1967-es beengedése óta, aki elődöntőt vívhat Ausztráliában.

Ellenfele a korábban a világelső és címvédő Angelique Kerbert is búcsúztató CoCo Vandeweghe lesz, aki meglepően könnyedén verte a Roland Garros-győztes spanyol Garbine Muguruzát. A világranglistán 35. amerikai mindössze tíz pontot vesztett a 6:0-ra nyert második szettben.

férfiak:

Wawrinka (svájci, 4.) – Tsonga (francia, 12.) 7:6 (7-2), 6:4, 6:3

nők:

Vandeweghe (amerikai) – Muguruza (spanyol, 7.) 6:4, 6:0

V. Williams (amerikai, 13.) – Pavljucsenkova (orosz, 24.) 6:4, 7:6 (7-3)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.