Az idén nem lesz Ironman 70.3 Budapesten?

Perben áll a triatlonszövetséggel a korábbi kiválóság, Kropkó Péter, aki hiába vár a megítélt támogatásokra.

MNO
2017. 02. 28. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképzelhető, hogy három év után az idén elmarad a népszerű fővárosi triatlonverseny, az Ironman 70.3. Ezt a szervező, Kropkó Péter nyilatkozta a Borsnak, aki évek óta vitában áll a Magyar Triatlonszövetséggel, amelynek ráhatása van a versenyengedélyekre és a támogatásokra is.

„Szervezőként mindent megtettünk, megvannak az engedélyek, de a szövetség anyagilag ellehetetleníti a versenyt” – állítja Kropkó. A 12-szeres magyar bajnok versenyző állítja, egy 30 és egy 35 millió forintos büntetést kapott a Kropkó Promotion, illetve a Kropkó Triatlon Club a szövetség kreált szabályainak megszegése és rossz színben való feltüntetése miatt. Ezenkívül két magánszemélyt marasztaltak el 100-100 ezer forintra. 

Szerinte ez annak az ellehetetlenítésnek az egyik állomása, amelynek a célja az Ironman felszámolása, amelyen évről évre 1400 külföldi indult. „A kormányhatározatban megítélt

180 millió forintos támogatást is a szövetségen keresztül kellett volna megkapnunk, ezt tavaly július óta várjuk.”

A sikereinek egy részét Japánban a kilencvenes évek végén, illetve a kétezres évek elején arató klasszis szerint a magyar szövetség az Ironman 70.3-mal azonos időpontra és útvonalra rászervezett egy általuk nemzetközinek titulált versenyt. „Nekik nem a verseny kell, hanem a támogatás, amelyet a saját, egyébként nemzetközileg értékelhetetlen rendezvényeikre akarnak költeni.”

Kropkó Péternek, úgy tűnik, megélhetési gondjai is vannak: „Lehet, hogy kimegyek Ausztriába. Kell a pénz a családnak. Mert ez már nemcsak a cégről szól, hanem a családomról.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.