Fa Nándor elárulta, mi motiválta a vitorlásversenyen

A legendás magyar sportolót nem a puszta részvétel, hanem a minél jobb teljesítmény elérése vonzotta.

MTI
2017. 02. 21. 9:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadalt kevesebb mint 94 nap alatt, nyolcadik helyen teljesítő magyar hajós az M4 Sport keddi Sportreggeli műsorában beszélt egyebek között motivációjáról, élményeiről.

„Az, hogy meg tudom csinálni, kevés, itt a teljesítmény az, ami vonzó: milyen átlagsebességre vagyok képes, mennyi idő alatt tudom abszolválni egyik, majd másik óceánt, az egész utat” – mondta a 63 éves sportember, hozzátéve, hogy mindenképpen 100 napon belül akarta teljesíteni a távot, sőt célja volt, hogy 90 napnál is jobb eredményt produkáljon, ami nem rajta és saját tervezésű hajóján, a Spirit of Hungaryn, hanem sokkal inkább az időjáráson múlott.

Fa Nándor elárulta, hogy karácsonyra családtagjai, barátai kis ajándékokat rejtettek el a vitorlásban, s ő maga „egyarasznyi” karácsonyfát is vitt magával, ám a karácsonyi hangulaton mindössze öt perc alatt túltette magát.

A legendás magyar vitorlázó újra megerősítette, hogy a teljesítményszintű hajózást lezártnak tekinti, mint megjegyezte lapunknak adott interjújában is: „az én időm lejárt, megöregedtem. Nincs olyan négy évem, hogy most egy következő Vendée Globe-on, 67 évesen visszatérjek, és versenyképesen akarjak vitorlázni”.

A novemberben indult versenyen Fa Nándor 93 nap 22 óra 52 perc és 9 másodperc alatt vitorlázta körbe a bolygót, s lett ezzel nyolcadik a huszonkilenc fős mezőnyben, melyben előtte csak a második brit Alex Thomson volt nem francia.

A győzelmet Armel Le Cléach rekordidővel szerezte meg: az új csúcs 74 nap 3 óra 35 perc 46 másodperc.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.