A címvédő románokkal küzd a Ferencváros Budapestért

A CSM Bucuresti csapatával találkozik a Fradi a női kézilabda-Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

MNO
2017. 03. 12. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC szombaton hazai pályán egy góllal kikapott a montenegrói Buducnost Podgoricától a csoportkör utolsó fordulójában, így az 1. csoport második helyén végzett. A román együttes vasárnap 25-20-ra győzött a dán Esbjerg otthonában, ezzel harmadik lett a 2. csoportban.

„Sokat elárul a bukarestiekről, hogy ők a Bajnokok Ligája címvédői – mondta Elek Gábor a párosítás kialakulását követően a Fradi.hu-nak. – Elképesztően erős a játékos keretük, csak azért nem fértek oda a Győr mögé a második helyre, mert véleményem szerint az elmúlt időszakban formán kívül játszottak, illetve akadtak hiányzóik is, és ezért nem tudtak eredményesek lenni. Az ETO-nál valamelyest gyengébbnek érzem a románokat, de papíron nálunk feltétlenül erősebbek, mindenesetre megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni belőlük, hogy legyen esélyünk a továbbjutásra.”

Az már a múlt hétvégén eldőlt, hogy a 2. csoportot megnyerő Győri Audi ETO KC a francia Metz csapatával játszik a budapesti négyes döntőbe jutásért.

Eredmény, női BL, 2. csoportkör, 6. (utolsó) forduló, 2. csoport:
Esbjerg (dán) – CSM Bucuresti (román) 20-25 (7-12)

Az állás: 1. Győri Audi ETO 15 pont/9 mérkőzés, 2. Larvik 12/9, 3. CSM Bucuresti 11/10, 4. Midtjylland (dán) 10/10, 5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 6/10, 6. Esbjerg 4/10

szombaton játszották:
1. csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Buducnost Podgorica (montenegrói) 23-24 (8-9)

A végeredmény: 1. Vardar Szkopje (macedón) 15 pont, 2. Ferencváros 14, 3. Buducnost Podgorica 14, 4. Metz (francia) 10, 5. Thüringer HC (német) 5, 6. Asztrahanocska (orosz) 2

Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak. A csoportok első négy helyezettje jut a negyeddöntőbe, amelynek első mérkőzéseit április 7. és 9. között, a visszavágóit pedig egy héttel később rendezik.

A negyeddöntő párosítása:
Metz – Győri Audi ETO KC
Midtjylland – Vardar Szkopje
CSM Bucuresti – Ferencváros
Buducnost Podgorica – Larvik

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.