A németek többségének nem fog hiányozni Rosberg

A megkérdezettek egyharmada szerint viszont így nem lesz az igazi a versenysorozat.

MTI
2017. 03. 20. 14:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2017-es idény a hétvégén kezdődik Ausztráliában, a német DPA hírügynökség ebből az alkalomból kérte a felmérés elvégzését.

A megkérdezettek 54 százaléka válaszolt úgy, hogy nem fogja hiányolni a német pilótát, egyharmaduk viszont azt mondta, Rosberg nélkül nem lesz az igazi a versenysorozat. A 31 éves világbajnok helyére a finn Valtteri Bottas érkezett a Mercedes istállóhoz.

Rosberg az F1 történetének hetedik olyan pilótája, aki a következő idényben nem száll harcba a címvédésért.

A pilótákat akarja a középpontba állítani a Formula 1-ben a sorozat új vezetője, Chase Carey. „Mivel a mérnökök túlnőttek rajtuk, vissza kell irányítani a pilótákra a figyelmet” – hangsúlyozta a 62 esztendős amerikai üzletember a The Timesnak adott interjúban. Hozzátette: azt szeretné, ha a versenyzők olyan sztárok lennének, mint más sportágakban. Példaként állította a háromszoros világbajnok Lewis Hamiltont, akinek kiemelte színes egyéniségét és ismertségét, utóbbit annak is tulajdonítva, hogy sok időt tölt az Egyesült Államokban. Carey kitért arra, hogy 2019-től szeretne az austini viadal mellett még egy amerikai futamot beiktatni a versenynaptárba. Mint mondta, ez városi verseny lenne, hasonló a monacóihoz és a szingapúrihoz. Emellett kiemelte: minden futamot olyan többdimenziós sporteseménnyé bővítene ki, amely hasonló a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) nagydöntőjéhez, a Super Bowlhoz.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.