A sólyomszem döntött, mikor jut az elődöntőbe Nadal

Rafael Nadal kétszettes győzelemmel jutott be az elődöntőbe a Miamiban zajló kemény pályás tenisztornán.

MN
2017. 03. 30. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol sztár szerdán a hazai közönség előtt szereplő Jack Sockot búcsúztatta, úgy, hogy ellenfelének a második szettben két labdája is volt a 3:0-s vezetéshez. Nadal a négy között az olasz Fabio Fogninivel találkozik, aki nagy meglepetésre könnyedén verte a második helyen rangsorolt Nisikori Kejt. A 29 éves Fognini 2007 óta az első játékos Miamiban, aki nem kiemeltként bejutott az elődöntőbe.

A két találkozó legszebb jelenteit – a végén a Nadalt elődöntőbe juttató, sólyomszemes outtal – itt tekintheti meg:

A másik elődöntő párosítása a csütörtöki játéknapon derül ki, a negyeddöntőkben Federer–Berdych és Zverev–Kyrgios csatákat rendeznek.

A nőknél az Australian Openen döntős Venus Williams legyőzte a világelső Angelique Kerbert. A 36 éves amerikai – aki 1998-ban, 1999-ben és 2001-ben nyerte meg a floridai tornát – 1 óra 39 perc alatt diadalmaskodott, és a folytatásban a magyar származású brit Johanna Konta vár rá.

Nadal (spanyol, 5.)–Sock (amerikai, 13.) 6:2, 6:3

Fognini (olasz)–Nisikori (japán, 2.) 6:4, 6:2

V. Williams (amerikai, 11.)–Kerber (német, 1.) 7:5, 6:3

Konta (brit, 10.)–Halep (román, 3.) 3:6, 7:6 (9-7), 6:2

Az elődöntőben: V. Williams–Konta, Ka. Pliskova (cseh, 2.)–Wozniacki (dán, 12.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.