Azt is megkapja a város Orbántól, amit nem kért

Kétszer hosszabb lesz az uszoda, jégcsarnok is épül Salgótarjánban. De ki fogja mindezt fenntartani?

Arday Attila
2017. 03. 22. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Salgótarján híres volt egykor az ugrógáláiról, amelyen világcsúcstartók is felléptek magasugrásban, rúdugrásban. A nógrádi városban óriási hagyományai vannak a labdarúgásnak, és tartanak itt időnként rangos kosárlabda-mérkőzéseket is.

Az ígért létesítmények alapján viszont Salgótarján a jövőben fellegvára lehet más sportágaknak is, bár ez nem feltétlenül szerepelt a város elképzeléseiben. A Válasz.hu összeállítása alapján Orbán Viktor miniszterelnök és Fekete Zsolt polgármester találkozóján, amelyen a város közel százmilliárdos fejlesztése volt a téma, a miniszterelnök az atlétika mellett az úszás és a jégkorong híveinek is nagy örömmel szolgált. A beszámoló alapján mégsem volt osztatlan a siker.

„Sportfejlesztések – a kormányfő kedvenc témájánál a toll szaladni kezdett a papíron, és

az eredeti kérésekhez képest sokkal nagyvonalúbb ajánlat született

– olvasható a Válasz.hu írásában. – Orbán a város által elképzelt 25 méteres medencéjű uszoda helyett 50 méterest ajánlott, 1,5 milliárdos atlétikai pályát és még egy jégcsarnokot is rádobott, az indoklás szerint a szlovák határ közelsége miatt. Ahogy az összes hazai sportberuházásnál, itt is túlzottnak tűnik a lépték a fenntarthatóság szempontjából. A kormányfő is érezhette az aggodalmat, mert azt mondta, az óriásuszodát öt évig fenntartja az állam a város helyett – addigra Salgótarján vélhetően már annyira erős lesz, hogy könnyedén menni fog az üzemeltetés.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.