Egy év alatt teljesen átalakul a Veszprém

Tönnesen, Accambray, Manaszkov, Strlek is érkezik. Talán nem mellesleg Győri Mátyás is Vranjes játékosa, Mahé társa lesz.

Arday Attila
2017. 03. 17. 13:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő egy év során teljesen átalakul a Veszprém. Az új neveket Kálomista Gábor vezérigazgató jelentett be.

– Idén negyvenéves a klub – mondta a klubvezető a Thália Színházban tartott sajtótájékoztatón. - Az elmúlt években két BL-döntőt játszott a csapat, olyan keretet akarunk kialakítani, amely képes ezen az úton tovább haladni, esetleg kicsit tovább is lépni, és a nagy álmot, a Bajnokok Ligája-győzelmet meg tudja valósítani.

Már másfél hónapja kiderült, a Flensburg trénere, Ljubomir Vranjes 2020-ig kötelezte el magát Veszprémbe.

– Köszönöm, jó napot! - mondta magyarul a színpadról. Aztán angolra váltott. – Alig várom, hogy a világ legjobb játékosainak egy részével dolgozzak együtt. A célom az is, hogy nyerjek, de az is, hogy továbbfejlesszem a játékosokat. Váljanak jobb emberré, meg kell tanítani őket, hogyan beszéljenek a szurkolókkal, a médiával, egymással.

Mindig azt hangsúlyozom nekik, hogy emberi lények, akik hibázhatnak.

Ha hibáznak, együtt hibázunk. A célom azért az, hogy minden meccset megnyerjünk a nyártól.

Néhány napja az is köztudott, hogy a franciák világbajnok irányítója, Kentin Mahé 2018-tól Veszprémbe jön. Ő a Flensburg legeredményesebb játékosa a BL-ben.

– Szia, Kentin Mahé vagyok. Hogy vagy? – mutatta be gyorsan a magyar tudását, aztán angolul folytatta ő is. – Kétszer már játszottam Veszprémben ellenfélként, ismerem az Arénát, nagyon jó volt a hangulat. Örömmel dolgozom tovább jelenlegi edzőmmel, Ljubomir Vranjessel.

Aztán jöttek az új nevek.

A balkezes norvég átlövő, Kent Robin Tönnessen idén érkezik a Füchse Berlintől, 2020-ig marad.

– Nagy klubhoz jöttem, amelynek nagy ambíciói vannak. Fejlődhetek itt játékosként, a fantasztikus közönség előtt – mondta el a kötelezőt.

A Paris Saint-Germain francia balátlövője, az olimpiai bajnok Willam Accambray szintén három évre szerződött Veszprémbe.

Most először játszom másik országban, ez egy új tapasztalat lesz számomra.

A világ egyik legjobb edzőjének leszek a játékosa egy olyan városban, amely a kézilabda otthona – udvarolt egy kicsit ő is.

A macedón balszélső, Dezsan Manaszkov egyelőre egy évre jön, az RN Löwentől.

– Sokszor játszottam itt, csodálatos az atmoszféra, nagy büszkeség számomra itt játszani – mondta.

A Veszprémnek mindig nagyon fontos volt a magyar válogatott szereplése – állította Kálomista Gábor, aki egy magyar névvel folytatta a bemutatást. Győri Mátyás, a junior irányító a Balatonfüredből költözik Veszprémbe, 2021-ig.

– Egy álmom vált valóra, hogy ilyen fiatalon ilyen csapatban játszhatok – hallottuk tőle.

Manuel Strlek, a horvátok olimpiai bronzérmes balszélsője 2018-tól 2021-ig lesz veszprémi, jelenleg még a Kielce alkalmazottja. – Remélem, nagy eredményeket érünk majd el együtt – mondta Thália kistermének közönsége előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.