Egyre közelebb Usain Bolthoz a doppingbotrány

Az egyaránt világbajnoki érmes 400 gátas Kaliese Spencer és 400-as Riker Hylton ellen eljárás indult.

MTI
2017. 03. 22. 10:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A karibi ország – amelynek ékköve a világ leggyorsabb embere, Usain Bolt – sportági szövetsége közleményben jelezte, hogy a Jamaikai Doppingellenes Tanács (Jadco) azzal vádolja a két futót, hogy nem tettek eleget mintaadási kötelezettségüknek.

A 400 méter gáton a 2009-es és a 2011-es világbajnokságon is negyedik Spencer, aki a 4×400 méteres váltóval nyert ezüstérmet 2009-ben, nem reagált a vádakra.

A férfiváltóval 2011-ben vb-bronzérmes Hylton ugyanakkor jelezte, egy tavalyi, jamaikai versenyen történtek miatt vádolják, ám nem szándékosan kerülte el az ellenőrzést, mivel senki nem közölte vele, hogy őt is kiválasztották doppingvizsgálatra, és csak akkor szembesült ezzel, amikor már nem volt a stadionban.

„Őszintén szólva a Jadco sosem végzi normálisan a munkáját. Mindig úgy tesznek, mintha a versenyzőknek tudniuk kellene, hogy vizsgálatra vannak beosztva, ám sosem közlik ezt az érintettekkel” – mondta a 28 éves atléta.

Amennyiben Spencert és Hyltont az eljárás végén bűnösnek találják, akár négy évre szóló eltiltást is kaphatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.