Elindultak a magyarok a Mount Everestre

MTI
2017. 03. 27. 17:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd hegymászók vezetésével a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről elindultak hétfőn a Magyar Everest-expedíció 2017 tagjai. Céljuk a Föld legmagasabb csúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest (Csomolungma) elérése oxigénpalack nélkül, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében. Alig egyhetes hír, hogy ez évtől kezdve a nepáli hatóságok kísérleti jelleggel GPS-készülékkel látják el a hegymászókat, hogy így igazolják a csúcshódítások valódiságát a világ legmagasabb hegyén, vészhelyzetben pedig könnyebb legyen megtalálni őket. Ha a kezdeményezés sikeresnek bizonyul, jövőre kötelezővé teszik a készülékek alkalmazását. A Mount Everesten eddig 7000 hegymászó járt – köztük négy magyar –, oxigénpalack nélkül azonban csak kétszázan jutottak fel a csúcsra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.