Előnnyel jöhet haza Zágrábból a Veszprém

A hajrá nagyon izgalmas volt, végül egy góllal sikerült győzni.

MTI
2017. 03. 25. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Telekom Veszprém 23-22-re győzött a horvát PPD Zagreb otthonában a férfikézilabda-Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

A veszprémiek közül a betegség után lábadozó Ivan Sliskovic mellett Marko Kopljar, Ancsin Gábor és Blaz Blagotinsek hiányzott a keretből.

A hazaiak a hetedik percben dobták az első góljukat, de mivel jól védekeztek, a magyar együttes nem tudott előnyt kialakítani (1-1). Amikor az előző kiírásban BL-ezüstérmes veszprémiek elhúztak, Silvio Ivandija zágrábi vezetőedző időt kért (2-5), de csapata csak a félidő kétharmadánál tudta felvenni ellenfele lendületét (6-8). A magas színvonalú hajrában a vendégcsapat a svéd beálló, Andreas Nilsson, valamint a horvát kapus, Mirko Alilovic vezérletével megőrizte előnyét (10-12).

A második felvonást is jobban kezdte a Veszprém, de a rendkívül lelkesen kézilabdázó PPD Zagreb csakhamar egyenlített (13-13). A fordulópontot a 37. perc jelentette, ezután a házigazdák jó ideig nem tudtak betalálni, a keményen védekező és gyors ellenakciókat vezető magyar együttes pedig négygólos különbséget alakított ki (14-18).

Az izgalmas hajrában a horvátok az olimpiai és világbajnok Igor Vori irányításával felzárkóztak, de egyenlíteniük nem sikerült (22-23).

A visszavágót jövő szombaton, 17.30-tól rendezik Veszprémben.

Eredmény, férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

PPD Zagreb (horvát)–Telekom Veszprém 22-23 (10-12)
a Veszprém gólszerzői: Marguc 4, Gajic, Nilsson, Sulic, Ugalde 3-3, Ilic, Lékai, Nagy L. 2-2, Palmarsson 1

A zágrábiak legeredményesebb játékosa Josip Valcic és Domagoj Pavlovic volt egyformán négy találattal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.