Előnyben a DVTK Jegesmedvék

A DVTK Jegesmedvék csapata került előnybe a jégkorong MOL Liga döntőjében.

MTI
2017. 03. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házigazda kezdte aktívabban a Miskolci Jégcsarnokban rendezett fordulatos találkozót, a vendégek kapusának, Bálizs Bencének többször is védenie kellett. A 18. percben azonban ő sem tudott segíteni, amikor a kanadai Andrew Johnston gyors ellentámadás végén megszerezte a vezetést. Nem tartott sokáig a címvédő és alapszakaszgyőztes miskolciak előnye: 55 másodperccel később Vokla Roland egyenlített, kihasználva, hogy hozzá került a korong egy kapu előtti kavarodás után.

A második harmadban újfent 18 perc után hazai gól következett: Pavuk Attila szemfüles korongszerzést követően talált be. A harmad utolsó perce két találatot is hozott: előbb a hazai Galanisz Nikandrosz vette be szerencsés körülmények között a MAC kapuját, majd a tisztán maradó amerikai Vladimir Nikiforov szépített.

A zárófelvonásban gyorsan növelte előnyét a DVTK Jegesmedvék együttese a kanadai Grant Toulmin révén, ám előbb az amerikai Jon Booras, majd honfitársa, Sean Escobedo is gólt lőtt, ezzel egyenlített az utolsó percben a MAC, így jöhetett a ráadás.

A hosszabbításban a házigazda a második gólját szerző Johnston találatával három perc után lezárta a mérkőzést, ezzel megszerezte a vezetést a párharcban.

Eredmény:

DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest 5-4 (1-1, 2-1, 1-2, 1-0) – hosszabbítás után

Gólszerzők:

Johnston (18., 63.), Pavuk (38.), Galanisz (40.), Toulmin (42.), illetve Vokla (19.), Nikiforov (40.), Booras (58.), Escobedo (60.)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.