Ezüstérmet szerzett Berki Krisztián lólengésben

Nem sikerült ugyan a bravúr, de Berki Krisztián az ezüstéremnek is örült. Kállai Zoltán ötödikként végzett a bakui világkupán.

MTI
2017. 03. 19. 13:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berki Krisztián a második helyen zárt vasárnap a lólengés döntőjében a tornászok Bakuban rendezett világkupaversenyén. A selejtezőből Berki elsőként, a másik magyar induló, Kállai Zoltán pedig ötödikként jutott a fináléba. A magyar szövetség tájékoztatása szerint itt az olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyző 15,266 ponttal zárt a második helyen a kínai Hao Veng mögött, míg Kállai 14,566 ponttal ötödik lett. Berki a kommüniké szerint kiemelte, bár nem az övé lett az aranyérem, örül a teljesítményének. – Ez volt a hetedik versenyem, eddig mindig jó gyakorlatot tudtam bemutatni. Ezen a versenyen is az volt a fontos, hogy a 6.2-es nehézségi fokú gyakorlatot jól megcsináljam. A kiinduló pontszámot még erősítenünk kell, de már erre is vannak tervek – mondta Berki Krisztián. Kállai Zoltán azt hangsúlyozta, gyakorlata ezúttal jobban sikerült, mint a selejtezőben. Hozzátette, hétfőn utaznak tovább Dohába, a következő vk-verseny helyszínére, ahol a selejtezőt szerdán, a döntőt pedig pénteken rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.