Federer hetven perc alatt elintézte Nadalt

A korábbi világelső, Novak Djokovic tovább szenved, ezúttal az ausztrál Kyrgiostól kapott ki.

MNO
2017. 03. 16. 7:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb az Australian Openen, most az Indian Wells-i torna nyolcaddöntőjében jött össze a férfitenisz egyik nagy klasszikus párosítása, a Roger Federer–Rafael Nadal mérkőzés. Az idei első összecsapásukat, Ausztráliában öt szettben a svájci fenomén nyerte, ezúttal azonban nem kellett nagyon megizzadni, hiszen sima két szettben verte spanyol vetélytársát.

Federernek, aki egyetlen szervajátékát se vesztette el, mindössze 70 perc kellett ahhoz, hogy 6:2, 6:3-ra nyerjen és továbbjusson.

Talán a sima Federer–Nadal-meccsnél is meglepőbb, hogy a korábbi világelső, Novak Djokovic továbbra se találja korábbi remek formáját. A teniszvilágban az ötödik Grand Slamnek is nevezett versenyen az ausztrál Kyrgios egy viszonylag sima és egy tie-breaket hozó szettben győzte le a szerb versenyzőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.