Gyorsan nő a virág, ha ügyesen locsolják

Mind a négy kézilabdacsapatunk áll a legrangosabb európai sorozatokban, Gál Gyula értékelte a sikeres hétvégét.

2017. 03. 13. 7:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétvégén mind a férfiaknál, mind a nőknél lezárultak a finist megelőző küzdelmek a legrangosabb európai kézilabdakupában. A Bajnokok Ligájában a férfiaknál és a nőknél is két-két csapat maradt állva a csoportküzdelmek, illetve a középdöntős viaskodás után. Gál Gyula, a férfiválogatott korábbi beállósa értékelt az M4-en hétfő reggel.

– A legfontosabb tanulság, hogy mind a négy csapatunkkal számolnia kell a világelitnek – vonta le rögtön a hétvégi események legfontosabb következtetését Gál, aki elsőként a Veszprémi legényekről beszélt. – Biztosan dolgozott a fejekben, hogy nyártól Veszprémbe költözik és a válogatott edzője is lesz az aktuális ellenfél Flensburg edzője, Ljubomir Vranjes. A veszprémiek leendő edzőjüknek is bizonyítani akarhattak – indokolta, miért sikerült olyan meggyőző játékkal lezárni a Bajnokok Ligája-sorozatot. Megjegyezte még: a szurkolók is bemutatták, Vranjes mester mire számíthat. A szakmai részletekbe menve Gál közölte, Lékai Máténak jót tett a belé vetett bizalom a válogatottban és a klubban is, és gyorsult a Veszprém játéka, ez is összetevője volt a 34-28-as sikernek. A továbbiakban a Veszprémre egy zágrábi kirándulás vár, amelynek Gál Gyula szerint a magyar alakulat lesz a favoritja, még ha nehéz dolga lesz is.

A Veszprémhez hasonlóan BL-csoportjában a harmadik helyen záró Szeged jó szereplését szerinte nem várta a szakma, annál kevésbé, mert a vezetőedző Carlos Pastornak új csapatot kellett építenie a szezonra. Mint Gál mondta, az eredmények igazolják Pastort, aki most a Silkeborg ellen készítheti a csapatot, továbbjutás esetén viszont már a bombaerős – a Kielt 18 (!) góllal verő – PSG várna rá, amely párharcban az idegenbeli mérkőzésre kell nagyon odafigyelni, „Párizsban bármi lehet – vélekedett Gál Gyula. – Ha Pastor szépen locsolja a virágot, az gyorsan ki tud nyílni.”

A hölgyeknél a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutás volt a tét a középdöntős küzdelmek zárófordulójában. A Győr a norvég Larvik idegenbeli 26-25-ös legyőzésével hangolt a továbbiakra és csoportgyőztes, az FTC a montenegrói Podgoricától itthon egy góllal kikapva „csak” másodikként masírozik tovább.

– Elmondhatjuk, hogy két klasszis csapatunk van – védte meg mindkét zöld-fehér együttest Gál, aki szerint a Győr megtalálta a szponzorait, de a Fradi is egyre stabilabb. A következőkben – a budapesti négyes döntőbe jutásért – a Győr a Metzcel találkozik, a Fradi a címvédő Bukaresttel. Természetesen utóbbinak lesz nehezebb dolga, de a Győrnek sem szabad lenéznie esélytelenebb francia riválisát. Gál Gyula nem tartja elképzelhetetlennek, hogy mindkét magyar együttes eljut a final fourba, és azt sem, hogy házidöntő lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.