Győztek a győri kézisek a Bajnokok Ligájában

Az dán Esbjerg csapatát verte győri együttes a női kézilabda-Bajnokok Ligájában.

MTI
2017. 03. 05. 19:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Audi ETO KC házigazdaként 33-22-re legyőzte a dán Esbjerg csapatát a női kézilabda-Bajnokok Ligája vasárnapi játéknapján, ezzel biztosította első helyét a második csoportkörben. A győriek jövő vasárnap a norvég Larvik otthonában zárják a BL középdöntőjét.

Eleinte jól tartották magukat a meglehetősen tartalékos összeállításban érkezett dánok, de 4-4-es állás után több mint hét percig nem szereztek gólt. Ebben az időszakban a győriek megnyugtató előnyt alakítottak ki, amit lendületes játékkal növelni is tudtak a szünetig (17-11).

A második felvonásban is fölényben volt a magyar csapat, Kari Aalvik Grimsbo remekül védett korábbi csapata ellen, amely ismét csaknem nyolc percen keresztül nem talált a hálóba. A 49. percben már tíz góllal vezettek a győriek (29-19), ás végül hetvenszázalékos lövési hatékonysággal zárták a találkozót. Az Esbjerg – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa a dánok svéd balátlövője, Jenny Alm volt nyolc találattal.

A csoport állása: 1. Győri Audi ETO 15 pont, 2. Larvik (norvég) 12, 3. CSM Bucuresti (román) 9, 4. Midtjylland (dán) 8, 5. RK Krim Mercator (szlovén) 6, 6. Esbjerg 4

Mivel a macedón Vardar Szkopje az előző fordulóban és vasárnap is kikapott, a Ferencváros az 1. csoport élén maradt, és amennyiben jövő szombaton hazai pályán legyőzi a montenegrói Buducnost Podgorica együttesét, megőrzi előkelő pozícióját.

A Győri Audi ETO KC a francia Metz csapatával találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A párosítás azzal vált véglegessé, hogy a középdöntő vasárnapi játéknapján a montenegrói Buducnost Podgorica házigazdaként 38-20-ra legyőzte az orosz Asztrahanocska együttesét. A második csoportkör jövő hétvégi utolsó fordulója előtt már biztos, hogy a Metz az 1. csoport negyedik helyén végez, és a győriekkel játszik

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.