Gyurta Dániel: Áprilisban térek vissza

Az úszó az olimpia óta nem indult versenyen.

2017. 03. 10. 17:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Floridából (Fort Lauderdale) hazatérve áprilisban a debreceni országos bajnokságon tér vissza Gyurta Dániel – ezt maga az olimpiai bajnok mellúszó jelentette be az Inforádiónak adott interjújában. Az alapozás derekánál járó Gyurta úgy érzi, minőségi edzései vannak, és azt reméli, a bő egy hónap múlva rendezendő viadalon ennek meg is látjuk majd az eredményét. Ismeretes: az úszó az olimpia óta nem indult versenyen.

Az UTE klasszisának egyébként nagyon hiányzik az éles bevetés, de betartja a sorrendet, most a tréningek ideje van.

Gyurta Dániel nemrég hosszabb interjút adott lapunknak. ITT olvashatja el!

A 27 éves úszó már megmártózott a Duna Arénában, a nyári vb fő helyszínén. Olyan létesítménynek tartja, amely méltó lesz a világbajnoksághoz, és alkalmas arra, hogy jó eredmények szülessenek benne elsősorban a magyarok részéről.

Gyurta Hosszú Katinkáról is elmondta a véleményét, aki szerinte a világ egyik legjobb sportolója, és eredményeivel, folyamatos jó teljesítményével kiharcolta a figyelmet, külön kategóriát képvisel. Nem ennyire derűs viszont, amikor a budapesti olimpia pályázatáról kell nyilatkozni, szerinte hazánk fővárosa komoly riválisa volt Párizsnak és Los Angelesnek, ezt a véleményét pedig négy olimpiát megjáró sportolóként vállalja. Nem lankad viszont, mert szerinte lesz még esély a közeljövőben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.