Ifjúsági világbajnok kajakos hunyt el a hajnali balesetben

Janza Richárd 21 éves volt.

MNO
2017. 03. 18. 17:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakos vesztette életét szombat reggel, a Szentendrei úton történt halálos balesetben – értesült az MTI.

A 21 éves versenyző halálhírét a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közölte a honlapján.

„Gyászol a kajak-kenusok családja. Búcsúzunk ifjúsági világbajnokunktól, Janza Richárdtól” – írta a szövetség.

A fiatal sportoló tavaly, a duisburgi világkupán harmadik lett a felnőttek között 5000 méteren.

Korábban megírtuk, hogy egy autó hátulról nagy sebességgel nekiütközött egy másik, a piros lámpánál várakozó személygépkocsinak. Az ütközést követően a járművek a két pályatest között lévő betonoszlopnak, illetve egy fényjelző készüléknek csapódtak. A baleset következtében az álló autó vezetője és utasa a helyszínen életét veszítette, a másik autó vezetőjét súlyos sérülésekkel a mentőszolgálat kórházba szállította.

A rendőrök a súlyosan megsérült férfit a kórházban gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását. Ellene halált okozó közúti baleset okozása miatt folyik az eljárás. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.