Íme a Vranjes-rendszer

Sok változást ígér a játékban a nyártól a Veszprémet és a magyar férfiválogatottat is irányító szakember.

MTI
2017. 03. 22. 5:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Másképpen gondolkozom a kézilabdáról. De nem vagyok hülye, megtartom azokat a dolgokat, amelyek jól működnek. Vannak elképzeléseim, hogy min szeretnék változtatni a csapatnál és a klubnál is” – mondta a svéd tréner a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában azzal kapcsolatban, hogy Carlos Ortega és a jelenlegi szakember, Xavier Sabaté által a Veszprém a spanyol vonalat képviselte.

Önmagát úgy jellemezte, hogy alaposan feltérképezi az aktuális riválist, és a játékához igazítja a taktikát. Ez szerinte borzasztó nehéz a játékosoknak. Úgy véli, ahhoz, hogy könnyebb legyen a dolguk, először rengeteget kell futniuk, kell erős védelem, jó kapusteljesítmény, aztán a gyors visszarendeződést említette, és saját fontossági sorrendjében csak ötödik helyen szerepelt a támadójáték.

„Olyan fickó vagyok, aki mindig fejlődni akar, sosem toporgok egy helyben, ugyanezt várom el a játékosaimtól” – mondta a jelenleg a német Flensburg-Handewitt csapatát irányító tréner. Saját bevallása szerint napi tizennyolc órát dolgozik.

Vranjes azzal indokolta magyarországi szerepvállalását, hogy fontos volt számára, hogy közel legyen a Szerbiában élő szüleihez, ezért nagyon megörült a Veszprém érdeklődésének. Másrészt fantasztikusnak nevezte, hogy a legjobbakkal dolgozhat együtt, ugyanis szerinte Európában nem sok klub mondhatja el magáról, hogy jobb a Veszprémnél.

„Hatalmas a nyomás az edzőn és játékosokon, ezt nem lehet elviselni, ha nem érezzük jól magunkat közben. A csapaton belüli oldott hangulatnak óriási jelentősége van. A játékosok tiszteljék egymást, ugyanakkor nyíltan beszéljenek egymással” – fogalmazta meg filozófiáját Vranjes, és hozzátette, ha észrevesz valamit, nem leordítja a játékos fejét, hanem változtat, és gyorsan tud változtatni.

A kettős szerepvállalásról úgy vélekedett, ha nem hinne benne, hogy sikeresek lesznek, akkor nem mond igent a felkérésre. „Imádom a kézilabdát és imádok nyerni” – jelentette ki.

Nyárig Xavier Sabaté irányítja a Veszprémet és a magyar válogatottat is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.