Jó barátja sem tudta megállítani Federert

Wawrinka 0-14-nél tart svájci riválisa ellen kemény pályán. Federer letaszította Agassit a trónról.

Gabay Balázs
2017. 03. 20. 7:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roger Federer ott folytatja, ahol januárban az Australian Openen abbahagyta. Remekelt az év első Grand Slam-tornáján, ahol hosszú sérülésből visszatérve a nagy riválist, Rafael Nadalt verte a döntőben. Oda Stanislaw Wawrinkán, jó barátján keresztül vezetett az útja, akivel hétfő hajnalban az ötödik Grand Slamnek nevezett Indian Wells-i Masters-verseny fináléjában is találkozott. Az oda vezető út egyébként nem volt egyszerű: a legjobb 16 között épp Nadallal futott össze, majd következett a Novak Djokovicot kiejtő Kyrgios. Ő sem jelentett akadályt végül.

A majdnem 8 millió dollár összdíjazású tornán hatodszor jutott el a legvégéig a svájci, összességében pedig 43. Masters-döntőjére készülhetett. Két szoros szettben (6:4, 7:5) tudott győzni alig másfél óra alatt, amivel rekordot döntött. Eddig André Agassi volt a legidősebb férfi teniszező, aki Masters-győztes lett, Federer most átvette ezt a kellemes terhet: 35 évesen és hét hónaposan immár ő vezet.

„Ez az egyik kedvenc tornám, sajnáltam, hogy tavaly ki kellett hagynom. Viszont ez a hét meseszerűen alakult, fantasztikus érzés, hogy újra győzni tudtam itt. Még mindig a felépülés szakaszában vagyok, remélem, a testem engedi fogja, hogy játsszak tovább” – utalt arra, hogy 2016-ban közel hat hónapot kellett kihagynia.

Federer a világranglista 17. helyéről indult az év elején, most a hatodik. Wawrinkának egyébként most már lassan ki sem kéne állnia ellene kemény pályán, az egymás elleni meccseik állása ezen a borításon: 14-0...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.