Kikapott a Fradi a Podgoricától

Győzelem esetén első lett volna az FTC a csoportban, így a helyezése a Szkopje–Thüringer meccstől függ.

MTI
2017. 03. 11. 16:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győzelme esetén az FTC biztosan az első helyen végzett volna az 1. csoportban, így végső helyezése a Szkopje–Thüringer meccstől függ.

Pontatlanul, öt kihagyott helyzettel és több labdaeladással kezdett az FTC, és csak a tizedik perc elején szerezte első gólját (1-4). Elek Gábor vezetőedző időkérése jó hatással volt csapatára, amely Bíró Blanka védéseinek és Zácsik Szandra találatainak köszönhetően tartani tudta magát, sőt hamarosan egyenlített (4-4), de játékát továbbra is kapkodás jellemezte.

Eközben a Buducnost több mint tizenegyedik percig eredménytelennek bizonyult, többször is a kapufát találta el, illetve Bíró újabb bravúrokat mutatott be a kapuban. A rendkívül hektikus első félidőt így is egygólos előnnyel zárták a vendégek (8-9).

A második felvonást ugyancsak rosszul kezdte a Ferencváros (11-15), hiányzott a lendület és az átütőerő a játékából. Az ellenfél átlövéseivel szemben Bíró Blankának ekkor nem volt ellenszere, csapata így sokáig nem tudta megközelíteni a vendégeket (17-21).

A hajrában szorossá vált az állás, de a montenegróiak magabiztosabbak voltak, így a sokat hibázó FTC egygólos vereséget szenvedett (23-24).

A csoport állása: 1. Ferencváros 14 pont/10 mérkőzés, 2. Buducnost Podgorica 14/10, 3. Vardar Szkopje 13/9, 4. Metz 10/10, 5. Thüringer HC 5/9, 6. Asztrahanocska 2/10

Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.