Liu Shaoang ezüstöt nyert a vb-n

Liu Shaoang megszerezte Magyarország első érmét a rotterdami rövidpályás gyorskorcsolya-vb-n.

MTI
2017. 03. 12. 15:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 19. születésnapját hétfőn ünneplő magyar sportoló a szám világkupagyőzteseként az 500-on és 1500-on is bronzérmes dél-koreai Szeo Ji Ra mögött szerezte meg az ezüstérmet. A tavalyi vb-t egy-egy ezüsttel és bronzzal záró Liu Shaoang mostani érmével szerepelhetett a 3000 méteres szuperdöntőben is.

A junior világbajnok olyannyira nem versenyzett, hogy sem a részhajrákra nem sprintelt, sem az élbollyal nem tartott, egyszerűen csak lekorcsolyázta a távot, több mint egyperces hátránnyal ért célba. Ennek ellenére a tavalyi ötödik helye után – aminek megtartását jelölte meg céljaként a vb előtt - idén is ötödik lett összetettben.

A Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Heidum Bernadett, Keszler Andrea összeállítású magyar váltó ezüstérmet szerzett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.