„Liu Shaoang nagy meglepetést fog szerezni az olimpián”

A gyorskorcsolyaszakág-vezető értékelte a három érmet termő, hétvégi rövid pályás vb magyar eredményeit.

2017. 03. 13. 7:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két ezüst- és egy bronzéremmel zárta a pjongcsangi téli olimpiát szűk egy évvel megelőző rotterdami világbajnokságot a magyar rövid pályás gyorskorcsolyacsapat. Az M4 televíziónak Darázs István szakágvezető értékelt.

– Érdemes kitartóan szurkolni, a háromnapos verseny utolsó három számában jöttek az érmek. A viccet félretéve ez volt az utolsó nagy megméretés az olimpiai kvalifikációs időszak előtt – érzékeltette a világbajnokság fontosságát Darázs, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az év során Budapesten is lesz olyan verseny, amelyen küzdeni lehet olimpiai kvótáért.

a torinói Eb után kérdeztük a Liu fivéreket.

Minden reménykedése ellenére azért szívfájdalma, hogy sem a férfi-, sem a női váltó nem lett aranyérmes.

– Nem elég az élre állni egy döntőben, ott is kell tudni maradni. Közel voltunk a végső sikerhez, de azt az utolsó lépést még meg kell tudni tenni – vélekedett. A hölgyek ezüstérmes négyeséről azért inkább szólt a dicséret hangján, ők „kezdenek összerázódni”. Külön kiemelte Heidum Bernadettet, aki nem százszázalékos állapotban is vállalta a versenyzést, ez pedig pluszlökést adott a csapatnak. A férfiaknál lehetett volna több olyan helyzet a döntőben, amikor valóban az élen tud maradni a csapat, de szerinte nem szabad elfelejteni, hogy 45 körös volt a verseny, és mind az elődöntő, mind a döntő irtózatosan nehéz volt a legények számára. Azt természetesnek gondolja, hogy minden jóérzésű magyarnak hiányzik az áhított aranyérem, de azért a bronz sem rossz szerinte.

Az egyéni versenyzők közül az 1000 méteren ezüstérmes Liu Shaoangról ejtett szót bővebben, akitől a maga részéről nem várja el, hogy egy-két nappal 19. születésnapja előtt legyőzzön 30 éves rutinos rókákat. Jelenleg Darázs István szerint olyan lemaradása van a kisebbik Liu fivérnek, amilyet csak sok-sok versenyzéssel lehet behozni, kizárólag edzésmunkával nem. Ugyanakkor úgy gondolja, a jövő februári téli olimpián Liu Shaoang fogja a legnagyobb pozitív meglepetést szerezni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.