Magyar érmek a téli olimpia főpróbáján

Három érmet hozott a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság vasárnapi napja, jó jel az olimpia előtt.

2017. 03. 12. 19:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton az 500 és 1500 m-s küzdelmek során némi szomorúságra nem született magyar érem a rövidpályás rotterdami gyorskorcsolya világbajnokság, ma viszont három is. 

Egyéniben az 1000-es számokon volt a sor. Leginkább a specialista, 19. születésnapját épp ma ünneplő Liu Shaoangban mint friss összetett világkupagyőztesben bíztunk. Előfutamából harmadikként, elődöntőjéből meglökött kedvezményezettként keveredett a döntőbe, ahol megkaparintotta az ezüstérmet, és bár jogot szerzett az esti szuperdöntős szereplésre, ezt a váltódöntőért önzetlenül eldobta: nem hiába! Holtfáradtan, de Liuék Oroszország kizárása után bronzérmet szereztek!

Figyelmet érdemel még, hogy a civilben a gyorskorcsolyázók nemzetközi érdekképviseletére törő Knochot 1000 m-n szintén kétes helyzetben zárták ki egy holland (hazai) versenyző javára. Ugyanezen a távon a hölgyeknél Jászapáti is pórul járt egy helyzetben, őt viszont megmentette a bírói ítélet, így egy harcos kis elődöntővel melegített a hölgykoszorú fináléjára: javára vált, bombameglepetésre ezüstérmet szerzett a magyar négyes!

A három medál a tények alapján visszalépés a 2016-os szöuli vb-hez képest, ám ne feledjük,

minden mostani szám programja a téli olimpiának, ahol 38 év után lehet újra magyar érem.

A holland vb-rendezés megannyi fura bírói ítélet mellett mutatott egy közönségbarát világeseményt is: ajándéközön a nézőknek, kísérőműsor a szünetekben, óriási buli a lelátó őrjöngő népének. Nem csoda, hogy a tízezer hevült drukker a végére túltett az Ahoy Rotterdam aréna fagyasztórendszerén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.