Mérkőzés közben halt meg a Külker kapusa

Dian László György egy időkérés alkalmával nem tudott felállni a kispadról.

MNO
2017. 03. 20. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhunyt a Külker SC kézilabdakapusa, Dian László György a vasárnapi Híd-Unió Varánuszok–Külker SC Bp. 1/A bajnoki mérkőzésen.

A meccs 59. percében Dian László György egy időkérés alkalmával nem tudott felállni a kispadról, előrebukott és meghalt. A helyszínen lévő játékosok és résztvevők folyamatosan próbálták újraéleszteni a teremben rendelkezésre álló defibrillátor készülékkel a mentők kiérkezéséig, majd a kiérkező mentők is folytatták az újraélesztési kísérletet, de sajnos a sportoló életét nem sikerült megmenteni – írja honlapján a Budapesti Kézilabda Szövetség.

Lukács Géza csapatvezető elmondása szerint Dian László György a mérkőzés első félidejében védett, nem jelzett panaszt senki felé csapatból, mindenkit megdöbbentett a mérkőzés végén történt tragikus eset.

A Budapesti Kézilabda Szövetség osztozik a család és a csapat gyászában, egyben felhívja tagszervezeteit, hogy a soron következő bajnoki mérkőzésükön egy perces néma főhajtással emlékezzenek meg sporttársunkról.

Dian László György 1978. augusztus 2-án Szarvason született, 2015 januárja óta játszott heti rendszerességgel a Külker SC csapatában, kapusként.

A Híd-Unió Varánuszok csapata egy, a Facebook-oldalán közzétett videóval búcsúzik a sportolótól. „A Híd-Unió Sportegyesület mély fájdalommal fejezi ki együttérzését kézilabdacsapata 2017. március 19-én, a Külker SC elleni bajnoki mérkőzés 59. percében tragikus hirtelenséggel elhunyt Dian László György halála miatt. Megrendülten osztozunk ellenfelünk gyászában, őszinte részvétünket fejezzük ki az elhunyt hozzátartozói, barátai számára. Csapatunk a következő edzésén és mérkőzésén fekete gyászszalagot viselve, illetve egyperces gyászszünettel adózik sporttársunk emléke előtt” – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.